Temel İngilizce Öğrenme: İngilizceni Anında Geliştirmek İçin İfadeler

Temel İngilizce Öğrenme: İngilizceni Anında Geliştirmek İçin İfadeler

İngilizce konuşmanı anında geliştirmek için temel İngilizce öğrenme ifadeleri ve ipuçları. Kelime hazineni geliştir ve konuşmanı doğal hale getir.
Aralık 13 2021

Çoğumuz İngilizce öğrenirken kendimizi ifade etmek için yeni yollar ararız. Aynı şeyi tekrar tekrar söyler dururuz ama daha temel İngilizce ifadeler öğrenmenin ve konuşmalarımızı geliştirmenin bir yolu olmalı!

Bu blog yazısında, konuşmanı anında yeni bir düzeye taşıyacak bazı temel İngilizce ifadeler öğreneceksin. Ayrıca, kendini ifade etme konusunda daha fazla özgüven kazanacaksın ve hatta başka biriyle İngilizce konuşurken kendi kişiliğini ortaya koyabileceksin. İş yerinde İngilizce konuşan meslektaşlarınla daha iyi iletişim kurmak için İngilizceni geliştirmek istiyorsan, veya ana dili İngilizce olan yeni bir ülkeye taşınıyorsan, başlamak için ihtiyacın olacak aşağıdaki ifadeleri içeren detaylı bir kılavuz veriyoruz. Daha farkına bile varmadan, şimdiye kadar yaptığın en iyi İngilizce sohbetleri yapıyor olacaksın.

Zaten konuşmak için bazı temel İngilizce kelimeleri biliyor musun?

Hadi başlamadan önce ne kadar bildiğini test edelim! Tipik İngilizce konuşmalarda kullanılan bu (çok) temel İngilizce ifadeleri zaten bilip bilmediğini kontrol et. Eğer biliyorsan, bu blog yazısı tam sana göre ve daha fazlasını öğrenmeye hazırsın.

Eğer bilmiyorsan, muhtemelen henüz hazır değilsin ve önce İngilizceni tazelemen gerekecek. Endişelenme, Memrise uygulaması ile İngilizce öğrenebilirsin!

Bu ifadeleri biliyor musun?

 


Hi!
/Selam!

 


How are you?
/Nasılsın?

 


What’s your name?
/ Adın ne?

 


My name’s…
/ Adım …

 


Yes
/ Evet

 


No
/ Hayır

 


Maybe
/ Belki

 


Of course
/ Elbette


Konuşmanı geliştirmek için daha fazla İngilizce kelime öğrenmeye hazır mısın? Hadi başlayalım!

Öyleyse, kelime hazineni genişletmeye ve konuşma becerilerini geliştirmeye hazırsın. Harika! İster İngilizce öğrenen bir öğrenci ol, ister iş yerinde İngilizce konuşan meslektaşlarıyla daha iyi diyalog kurmak isteyen biri ol, bu ifadelerle konuşmanı anında geliştireceksin.

Bu sayfada, yetişkinler için konuşma konularına yardımcı olacak kelimelere ve ifadelere odaklanacağız. Senin için daha da iyi hale getirmek için, bu ifadeleri gerçek yaşam durumları temaları altında grupladık, bu şekilde seninle en çok ilgili olan bölüme tıklaman yeterli.

 

Sohbete ilgi göster

Konuştuğun kişiye, sohbetle onun kadar ilgilendiğini göstermen önemlidir. İlgi gösterdiğini göstermek için kullanacağın bazı ifadeler şöyle:

 


What are you interested in?

/ Neye ilgin var?

 


What do you do?
/ Ne iş yapıyorsun ?

 


Where do you live?
/ Nerede yaşıyorsun ?

 


That’s a good question!

/Bu iyi bir soru!




Sana zaman kazandıracak ifadeler

Ana dilin olmayan bir dilde konuşurken doğru kelimeleri bulmak için daha fazla zamana ihtiyaç duymanın utanılacak bir tarafı yok. Aşağıdaki ifadeler, karşındaki kişinin söylediklerini anlamak için biraz zaman kazanmak veya diğer kişiden daha yavaş konuşmasını istemek için harikadır:

 


I don’t understand
/ Anlamıyorum

 


Can you repeat that please?
/ Tekrar edebilir misin lütfen?

 


Can I ask you a question?

/ Sana bir soru sorabilir miyim?

 


Can you speak slower please?

/ Daha yavaş konuşabilir misin lütfen?



 

İş yeri ve ofis sohbetleri için

Bu ifadeler, meslektaşlarınla veya müşterilerle konuşurken çok işine yarayacak. İngilizce konuşan meslektaşlarınla daha iyi arkadaşlıklar kurmak veya bir toplantı ayarlamaya çalışmak istiyorsan, şu ifadeleri bilmende fayda var:

 


What time suits you?
/ Sana ne zaman uygun?

 


I'm off tomorrow, but I'm back in on Monday

/ Yarın izinliyim ama Pazartesi günü dönüyorum

 

 
How long have you worked there for?
/ Orada ne kadar süre çalıştın?

 


Shall we go for drinks after work?
/ İşten sonra bir şeyler içmeye gidelim mi?

 


We'll be in touch
/ İletişimde olacağız

 


Thank god it's
Friday!
/ Çok şükür bugün Cuma!

 


It's a win-win situation

/
Bu bir kazan kazan durumu

 


Correct me if I'm wrong
/ Yanılıyorsam düzelt 

 

 

 

Okulda sohbet etmek isteyen öğrenciler için

Kampüsteki diğer öğrencilerle sohbet ederken öğrencilerin faydalı bulacağı bazı ifadeler şöyle:

 


What do you study?
/ Ne okuyorsun?

 


Is there a discount for students?
/ Öğrenciler için indirim var mı?

 


I won't be at school tomorrow

/ Yarın okulda olmayacağım

 


I have to write an essay

/ Makale yazmam gerekiyor

 

Temel İngilizce öğrenmek için adım adım kılavuz

Daha fazla kelime ve ifade bilmek harikadır, ancak bu, İngilizce konuşmanı başarılı bir şekilde geliştirmenin yalnızca ilk adımıdır. İngilizce konuşmanı nasıl daha da iyi hale getirebileceğinize dair adım adım kılavuzumuz:

Birinci Adım: Ana dili İngilizce olan kişilerle diyalog kurmana yardımcı olacak temel İngilizce kelimeleri ve ifadeleri öğren

Listelediğimiz ifadeler, günlük İngilizce sohbetlerini zenginleştirecek. Bu iyi bir başlangıç, ancak kelime hazineni genişletmeye ve hatırlamakta zorlandığın kelimeleri gözden geçirmeye devam etmek isteyeceksin. Memrise gibi bir uygulama kullanmak, İngilizce öğrenirken ilerlemene ve kelimeleri daha iyi ve daha uzun süre aklında tutmana yardımcı olacaktır. Uygulamayı indir ve hemen kullanmaya başla!

İkinci Adım: Bu ifadelerin alıştırmasını yap ve yüksek sesle söyle.

Çekinmene gerek yok! Az önce öğrendiğin ifadeleri hatırlamanın en iyi yolu yüksek sesle söylemektir. Özgüvenini artırmak için işe giderken arabanda veya kimsenin olmadığı yerlerde yüksek sesle söyle.Ne kadar yüksek sesle söylersen, o kadar kısa sürede utangaçlığın geçecek ve diğer İngilizce konuşan kişilerin önünde söylerken kendinden emin olacaksın.

Üçüncü Adım: Yoğunlaş! Netflix artık dostun.

Dil öğrenirken etrafının İngilizce ile çevrili olmasının çok yararlı olduğunu göreceksin ve bunu yapmanın televizyon karşısında eğlenmekten daha iyi bir yolu var mı? Filmler ve TV şovları, dil öğrenen herkes için harikadır, bu yüzden favorilerinden bazılarını İngilizce olarak izlemek için zaman ayır. Daha fazla İngilizce dinledikçe, doğal olarak bilinçaltında daha fazla öğreneceksin. Öğrendiğin İngilizce ifadelerin bağlam içinde kullanıldığını görmeye başlayacaksın ve hatta insanların nasıl tepki vereceğini anlamaya başlayacaksın!

Dördüncü adım: Git ve konuş! Kendine öğrendiğin ifadeleri alıştırma yapma fırsatı yarat.

Son adım, cesur olmak ve alıştırma yapmak için sahip olduğun her fırsatı kullanmak. İngilizce alıştırma yapabileceğin birilerini tanıyorsan, onlarla konuşmak için mümkün olduğunca çok fırsat yakala. Ancak dil becerilerini pratiğe döktüğünde daha iyi olacaksın. İngilizce pratiği yapacak birini bulmak senin için zorsa, Memrise uygulamasında seni yüksek sesle konuşmaya teşvik edecek ve hatta cümleleri doğru söyleyip söylemediğini bile söyleyebilecek bir söyleyiş modu var.

Peki ya farklı İngilizce aksanlar ve söyleyişler?

İngilizce, dünyada en çok kullanılan dillerden biridir. Temel bilgiler aynı olsa da, dilin dünya çapında ince farklarla birçok türü vardır. Örneğin, Amerika'ya gidiyorsan veya bir Amerikalı ile konuşuyorsan, bazı kelimelerin aksanlarını ve söyleyişlerini İngiltere'dekilerden farklı bulacaksın.Bu bölgesel aksanlara özgü dinleme becerilerini geliştirmenin yanı sıra belirli kelimeleri ve cümleleri öğrenmen gerekecek.

Memrise gibi bir uygulama bir bölgeye özgü İngilizce türünü öğrenmek söz konusu olduğunda çok faydalıdır. Amerikan veya İngiliz İngilizcesine özgü bilmen gereken kelimeleri, dil bilgisini ve söyleyişi (sesli harfler dahil) öğrenmene yardımcı olur. Ayrıca, öğrenmeni kolay ve eğlenceli hale getirmene yardımcı olacak oyunlar ve söyleyiş alıştırmaları gibi özelliklerle dolu!

İngilizce öğrenmeye başlamak ister misin? Memrise'da şimdi Amerikan İngilizcesi veya İngiliz İngilizcesi ile öğrenmeye başla!

Öğrenmeye başla

 

En iyi İngilizce öğrenme stratejileri dile yoğunlaşmayı içermektedir

Şimdi internette arama yapsan, İngilizce öğrenmenin en iyi yolu olduğunu iddia eden sayısız internet sitesi bulabilirsin. Kafa karıştırıcı olabilir, ama tavsiyemiz şöyle: İngilizce dil bilgisini nasıl öğreneceğini veya mükemmel hale getireceğini bulmaya çok fazla odaklanma. Bunun yerine, basit bir sohbete başlamanı sağlayacak kadar İngilizce kelime öğren ve sonra dile yoğunlaşmak için fırsatlar ara.

Bu, bir dil öğrenmenin en iyi yoludur, bir süredir çalışıyorsan veya kendini İngilizce diline yabancı olarak görüyorsan, şimdiye kadar bildiklerini al ve dile tamamen yoğunlaş. Mümkün olduğu kadar çok konuşma fırsatı bul. Evet, dil bilgisi önemli ama İngilizce dil bilgisinin temellerini kavradıktan sonra önemli olan alıştırma yapmak ve gerçek hayattan insanlarla iletişim kurmak. Ne kadar öğrenirsen, o kadar özgüvenini geliştirebilirsin!

Daha çok öğrenmek mi istiyorsun? Senin için harika bir İngilizce öğrenme yardım paketimiz var (hayır, ders notları değil!)

Bu sayfada, İngilizceyi daha iyi konuşmana yardımcı olacak pek çok temel İngilizce ifade öğrendik ama daha yapılacak çok şey var. İngilizce öğrenme konusunda ciddiysen, İngilizce öğrenmene ve öğrendiklerini korumana yardımcı olmak için oluşturulmuş bir uygulama olan Memrise gibi bir öğrenme yardımı kullanmak, öğrenme deneyimini gerçekten geliştirecek ve İngilizce kelime hazineni hızla artıracaktır.

Memrise yerli konuşmacıların gerçekten kullandığı gerçek dünya dilini öğretir. Senin gibi insanlara gerçek dünyada hayatta kalmak ve gelişmek için ihtiyaç duydukları dil becerilerini vermek için farklı durumlarda konuşan gerçek yerli konuşmacıların ses ve video kliplerini ve ayrıca kanıtlanmış hafıza tekniklerini kullanıyoruz. Bu yoğunlaştırıcı dil öğrenme yöntemi, gerçek hayattaki dil yetkinliğini geliştirmene yardımcı olur ve aynı zamanda eğlencelidir, hızlıdır ve bağımlılık yapar.

Daha fazla öğrenmeye hazır mısın?

 

Şimdi İngilizce Öğren